Dato Torsdag d. 9. juni 2022, kl. 20:00
GT-natkirke med Mickey Gjerris

Aftenens gæst er bioetiker og forfatter Mickey Gjerris til en samtale om planeter og Gud med udgangspunkt i den 4. skabelsesdag, hvor det fortælles, at Gud skaber stjerne og månen.

Samtalen skal handle om, hvilken betydning det har/har haft for os mennesker, at vi er gået fra at tilbede stjernerne, månen og solen som guder til kristendommens mere abstrakte gudsforståelse. Samt hvordan vi mennesker oplever og forstår universet, og hvilken etisk betydning det har for os.

GT-natkirken handler i denne sæson om de syv skabelsesdage. Skabelsesberetningen skal her forstås som en myte, der beskriver almen menneskelige vilkår, og skal altså ikke forstås som en videnskabelige beretning om verdens tilblivelse. Vibeke Bidstrup, sognepræst og vært i GT-natkirken, tror selv på evolutionen og Big Bang.

I GT-natkirke tager vi fat i kristent tankegods og forsøger at forstå det i en nutidig kontekst. Dette gør vi ved at invitere en særlig samtalepartner til en dialog om aftenens etiske spørgsmål. Undervejs vil kirken være stemningsfuldt belyst, og i pausen bliver der serveret Gin & Tonic.

Læs mere om tidligere GT-natkirker, hør podcast og se videoer her.