Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Kulturnat - Menneskets lyd i universet

OKT
14

Kulturnat - Menneskets lyd i universet


Dato Fredag d. 14. oktober 2022, kl. 18:00
Kulturnat - Menneskets lyd i universet

Til Kulturnatten fredag den 14. oktober kl. 18-24 kan man i Grundtvigs Kirke få en oplevelse af de sjældne med spektakulært lysshow og orgellyd. Den smukke katedral bliver ved hjælp af lys-effekter og orgelmusik forvandlet til et rumskib med frit udsyn til fjerne galakser. Her vil man kunne fordybe sig i spørgsmål som: Er universet godt eller ondt? Guddommeligt eller tomt? Stille eller fuld af lyd? På samme tid er det også muligt at komme en tur op i kirkens tårnet, hvor der er en flot udsigt over København, og nede i krypten kan man få noget at spise og drikke.

Lysdesigneren Lars Egegaard Sørensen vil ved hjælp af laserlys, projektører, røgmaskiner og mere skabe illusionen om at forlade Jorden og rejse ud i rummet. Den musikalske partner i fortællingen står organist Mads Høck for. 

Musikken er hentet i flere århundreders forestillinger: Planeterne (Gustav Holst), Rumrejsen 2001 (Strauss), Interstellar (Zimmer), Star Wars (Williams), Nærkontakt af 3. grad (Williams) og meget mere. 

Mange af forestillingerne rummer også en søgen efter meningen med livet – en indre rejse – en søgen efter det guddommelige. Derfor vil musikken, og lyssporet også skabe en forestilling om Paradis. 

Der kræves Kulturpas for at komme ind. 

-----
Lysdesignet er økonomisk støttet af Kulturnatten, Augustinus Fonden og Grundtvigs Kirkes Menighedsråd.