Dato Torsdag d. 27. oktober 2022, kl. 20:00
GT-natkirke med Bertel Haarder

Aftenens gæst er politiker Bertel Haarder til en samtale om magt og mennesker med udgangspunkt i den 6. skabelsesdag, hvor det fortælles, at Gud skaber menneskene til at herske over jorden.

Samtalen skal handle om magt. Hvordan håndterer vi mennesker det at have magt, og hvad kan vi gøre for, at magten ikke tager kontrol over os. Hvornår bruger vi vores magt, og hvornår misbruger vi den? Og hvilken magt har vi egentlig i verden.

GT-natkirken handler i denne sæson om de syv skabelsesdage. Skabelsesberetningen skal her forstås som en myte, der beskriver almen menneskelige vilkår og skal altså ikke forstås som en videnskabelige beretning om verdens tilblivelse. Vibeke Bidstrup, sognepræst og vært i GT-natkirken, tror selv på evolutionen og Big Bang.

I GT-natkirke tager vi fat i kristent tankegods og forsøger at forstå det i en nutidig kontekst. Dette gør vi ved at invitere en særlig samtalepartner til en dialog om aftenens etiske spørgsmål. Undervejs vil kirken være stemningsfuldt belyst, og i pausen bliver der serveret Gin & Tonic.

Læs mere om tidligere GT-natkirker, hør podcast og se videoer her.

Foto af Bertel Haarder: Steen Brogaard