×

Advarselsmeddelelse

  • Begivenheden har allerede fundet sted.
Torsdag d. 12. september 2019, kl. 20:00

GIN & TONIC-NATKIRKE OM TÆNKNING OG HVILE
3. bud: Husk sabbatsdagen og hold den hellig.


Aftenens samtalepartner er metakognitiv psykolog Sisse Find Nielsen. Samtalen vil handle om, hvorvidt vi i dag tænker for meget og ikke giver vores hjerne tid til at slappe af. Tænker og taler vi for meget om vores problemer og følelser, og ville det i virkeligheden være bedre nogle gange at glemme det eller være mere handlingsorienteret i vores tænkning. 

STIL ET SPØRGSMÅL
Hvis du vil stille et spørgsmål til aftenens tema eller gæst, kan du stille det her. Du kan vælge at være anonym. Vi kan ikke garantere, at alle spørgsmål kommer med, og der vil også være mulighed for at stille spørgsmål og komme med kommentarer på aftenen. 

------------------------------------------------------------------------------------------------------
Gin & Tonic-natkirke er en ny form for natkirke i Grundtvigs Kirke. Aftenerne står i oplysningens tegn, hvor vi alle sammen gerne skal blive klogere på de etiske dilemmaer, vi som moderne mennesker står i. 

I kristendommen bliver alle moselovens bud nedkogt til næstekærlighedsbuddet, der lyder: ”Du skal elske din næste som dig selv”. Det vil altså sige, at vi i den kristne etik skal leve vores liv i næstekærlighed - men hvordan gør vi dét i praksis?

Dette vil vi gerne problematisere og diskutere åbent i Grundtvigs Kirke i en dialog med forskellige samtalepartnere og med udgangspunkt i De Ti Bud. Til hver Gin & Tonic-aften fortolker vi et bud og forsøger at forstå det i en nutidig kontekst. Dette gør vi ved at invitere en særlig samtalepartner til en dialog om aftenens etiske spørgsmål. Undervejs vil kirken være stemningsfuldt belyst, og i pausen bliver der serveret Gin & Tonic. Der vil også være mulighed for at skrive spørgsmål og kommentarer til aftenens emne. Vibeke Bidstrup, sognepræst i Grundtvigs Kirke, er vært.