×

Advarselsmeddelelse

  • Begivenheden har allerede fundet sted.
Torsdag d. 28. maj 2020, kl. 20:00

OBS:
Arrangementet er udsolgt, evt. returnerede billetter frigives løbende. Begivenheden livestreames også fra vores facebookside

Pga. de særlige retningslinjer omkring Coronavirus/COVID-19, er der tilmelding til dette arrangement. 

NATKIRKE OM SUND OG SKADELIG KONKURRENCE
9. bud ”Du må ikke begære din næstes hus”

Aftenens samtalepartner er balletmester ved Det Kongelige Teater Nikolaj Hübbe. Samtalen vil handle om, hvornår vi mennesker bliver drevet frem af konkurrence, og hvornår det bliver skadelig for os. Hvilken etik knytter sig til konkurrence, og hvordan hænger konkurrence og talent sammen. Sognepræst Vibeke Bidstrup er vært. 

Gratis adgang

TILMELDING
Da der gælder særlige retningslinjer for at kunne mødes i kirken pga. Coronavirus/COVID-19, er der tilmelding til arrangementet. Du tilmelder dig nedenfor: 

LIVESTREAMING

Arrangementet livestreames på vores facebook-side fra kl. 20 torsdag den 28. maj. 

SÆRLIGE RETNINGSLINJER
Læs om særlige retningslinjer og forholdsregler i Grundtvigs Kirke: https://grundtvigskirke.dk/page/5291/information-om-gen%C3%A5bning-af-grundtvigs-kirke

--------------------------------------------------------------------- 

GT-natkirke er en ny form for natkirke i Grundtvigs Kirke. Aftenerne står i oplysningens tegn, hvor vi alle sammen gerne skal blive klogere på de etiske dilemmaer, vi som moderne mennesker står i. 

I kristendommen bliver alle moselovens bud nedkogt til næstekærlighedsbuddet, der lyder: ”Du skal elske din næste som dig selv”. Det vil altså sige, at vi i den kristne etik skal leve vores liv i næstekærlighed - men hvordan gør vi dét i praksis?

Dette vil vi gerne problematisere og diskutere åbent i Grundtvigs Kirke i en dialog med forskellige samtalepartnere og med udgangspunkt i De Ti Bud. Til hver GT-aften fortolker vi et bud og forsøger at forstå det i en nutidig kontekst. Dette gør vi ved at invitere en særlig samtalepartner til en dialog om aftenens etiske spørgsmål. Undervejs vil kirken være stemningsfuldt belyst, og i pausen bliver der serveret Gin & Tonic. Der vil også være mulighed for at skrive spørgsmål og kommentarer til aftenens emne.