Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Grundstensfejring

SEP
08

Grundstensfejring


Dato Onsdag d. 8. september 2021, kl. 16:00
Grundstensfejring

Onsdag den 8. september kl. 16-20 markerer vi 100 året for grundstensnedlæggelsen og påbegyndelsen af bygningen af vores kirke – ja hele bydelen. For området omkring kirken er blevet til og bestemt af kirken. Så det er også bydelens grundstennedlæggelse, vi fejrer. Derfor er det tilknytningen til kirken, der står i centrum for festligholdelsen. 

På dagen vil du kunne opleve forskellige installationer, der illustrer bl.a. murernes arbejde med selve bygningen, stoltheden over kirken i form af diverse genstande, artefakter, stemninger og særlige minder i forbindelse med gudstjenester, dåb, konfirmation, vielse og begravelser. 

På de forskellige stationer kan du møde personer, som fortæller om deres og deres families særlige forhold til kirken, bl.a. P.V. Jensen Klints oldebarn, efterkommere af mureren Anton Stillinge, som spillede en særlig rolle i kirkens opførsel sammen med broren tømrermester Thomas Peder Stillinge. Du kan også høre historier fra en nulevende murer, som var med til at mure det senere tilføjet kapel, lokale borgere med en særlig tilknytning til kirken og medlemmer af Det Danske Drengekor og mange flere. Søren Pind er interviewer og vært.

I krypten kan du få lidt at spise og drikke.

Grundstensnedlæggelsesfejringen slutter med en ”Syng med-koncert” kl. 19-20.

Grundtvigs Kirkes Kor dirigeret af Mads Høck, Det Danske Drengekor dirigeret af Emil Ritter, Nikolaj Viltoft (solotrompetist i Det Kgl. Kapel) og prof. Jesper Juul (basun - DKDM) og Amalie Hersnack Kaad (orgel) medvirker i en fejring af Grundtvigs mest elskede salmer.

De 5 mest populære salmer synges sammen - løbende med afsløringen af vinderne på afstemningskonkurrencen.

Det er din kirke og din fest. Og vores kirke og samlende midtpunkt fortjener virkelig at fejres.  

--------------------

PROGRAM

Vært: Søren Pind
Kl. 16.00 – 16.05: Feståbning ved menighedsrådsformand Karen-Marie Olesen

Kl. 16.05 – 17: Installationer, der viser forskellige sider af kirkens tilblivelse, livet i kirken og dens betydning i lokalsamfundet samt folks historier og minder fra store og små begivenheder.

Kl. 17.00 – 18.00: Søren Pind tager os på rundtur til de forskellige installationer.

Kl. 18.00 – 19.00: Der serveres øl og pølser i krypten, kaffe og murstenskage

Kl. 19 – 20: Salme Grand Prix. Vi kårer de fem Grundtvig salmer, som har fået flest stemmer i salmekonkurrencen og synger dem for fuld udblæsning sammen med Grundtvigs Kirkes Kor og Det Danske Drengekor. 

--------------------

Deltag i konkurrence om Grundtvigs bedste salmer
Grundstensfejringen afsluttes med en salme grand prix, hvor de fem bedste Grundtvig-salmer kåres og synges for fuld udblæsning sammen med Grundtvigs Kirkes Kor.

Op til grundstensfejringen kan du stemme på dine yndlingssalmer af Grundtvig og deltage i en konkurrence om en ”Kaffe først – kristen så”- jubilæumskop og en Grundtvigs Kirke salmebog. Vi udlodder 10 sæt. Konkurrencen slutter den 1. september, og vinderne får direkte besked den 8. september. Følg med på kirkens Instagram og Facebook eller find en stemmeseddel i kirken. 

De fem bedste Grundtvig salmer kåres til grundstensfejringen. Her vil du også kunne købe en jubilæumskop, overskuddet går til kirkens menighedspleje.

--------------------

Grundstensfejringen er støttet af Bispebjerg Lokaludvalg.