Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Grundstensfejring

SEP
08

Grundstensfejring


Dato Onsdag d. 8. september 2021, kl. 16:00
Grundstensfejring

Onsdag den 8. september kl. 16-20 markerer vi 100 året for grundstensnedlæggelsen og påbegyndelsen af bygningen af vores kirke – ja hele bydelen. For området omkring kirken er blevet til og bestemt af kirken. Så det er også bydelens grundstennedlæggelse, vi fejrer. Derfor er det tilknytningen til kirken, der står i centrum for festligholdelsen. 

På dagen vil du kunne opleve forskellige installationer, der illustrer bl.a. murernes arbejde med selve bygningen, stoltheden over kirken i form af diverse genstande, artefakter, stemninger og særlige minder i forbindelse med gudstjenester, dåb, konfirmation, vielse og begravelser og særlige oplevelser for Det Danske Drengekor, få lidt at spise i krypten og meget mere.  

Det er din kirke og din fest. Og vores kirke og samlende midtpunkt fortjener virkelig at fejres.  

Vært er Søren Pind.

Deltag i konkurrence om Grundtvigs bedste salmer
Grundstensfejringen afsluttes med en salme grand prix, hvor de fem bedste Grundtvig-salmer kåres og synges for fuld udblæsning sammen med Grundtvigs Kirkes Kor.

Op til grundstensfejringen kan du stemme på dine yndlingssalmer af Grundtvig og deltage i en konkurrence om en ”Kaffe først – kristen så”- jubilæumskop og en Grundtvigs Kirke salmebog. Vi udlodder 10 sæt. Konkurrencen slutter den 1. september, og vinderne får direkte besked den 8. september. Følg med på kirkens Instagram og Facebook eller find en stemmeseddel i kirken. 

De fem bedste Grundtvig salmer kåres til grundstensfejringen. Her vil du også kunne købe en jubilæumskop, overskuddet går til kirkens menighedspleje.

Har du en oplevelse eller minde fra Grundtvigs Kirke?

I tiden frem til 8. september vil vi rigtig gerne høre fra dig, som har tilknytning til, fortællinger om, eller minder fra begivenheder i kirken og dit forhold til den. Hvordan er det, og hvad gør det ved én at bo i nærheden af vores ikoniske og imponerende kirke? Har du familiemedlemmer, der var med til at rejse den? Vil du komme på dagen og fortælle lidt om det? Der vil være en konferencier, der interviewer dig og spørger ind til din tilknytning, din fortælling og dit forhold til kirken. 

Hvis du har noget porcelæn, malerier, billeder, broderier o.l. med kirken på, vil vi meget gerne låne det og udstille det. Er du blevet konfirmeret i kirken, gift her, fået dine kære begravet herfra – døbt de nye skud på stammen, så vil vi også rigtig gerne høre fra dig. Måske vi til udstillingen på dagen må låne din brudekjole, dåbskjolen eller noget andet, du havde på den store dag, og som du i særlig grad forbinder med kirken – billeder derfra vil vi også gerne udstille.  

Vi er ganske enkelt på jagt efter alt, historier, fortællinger og genstande, der kan sige noget om kirkens betydning i bispebjergboeres liv – til hverdag og til fest.

Kontakt kirkekontoret på telefon 35 81 54 42 eller e-mail bispebjerg.sogn@km.dk, hvis du kan hjælpe os. 

--------------------

Grundstensfejringen er støttet af Bispebjerg Lokaludvalg.